Search
Close this search box.

Bespovratna sredstva za mala i srednja poduzeća – SME fond za mala i srednja poduzeća 2024.

Obavještavamo vas da su od 22. siječnja do 6. prosinca 2024. otvorene prijave za bespovratna sredstava namijenjena zaštiti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća – u okviru Fonda za mala i srednja poduzeća.

Fond za MSP-ove, koji na inicijativu Europske komisije provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IV).

Ukupna sredstva za 2024.g. iznose 20 mil €, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave.

Poduzeća se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih kupona (vaučera) u isto vrijeme ili u okviru naknadnih prijava.

Dostupna su 4 vaučera :

  • Vaučer 1. – za troškove usluge IP Scan-a (ispitivanje potencijala intelektualnog vlasništva poduzeća)
  • Vaučer 2. – za troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite
  • Vaučer 3. – za troškove prijave patenta na nacionalnoj ili regionalnoj razini, usluge pretraživanje stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patenta (samo za zastupnike u Registru Europskog patentnog ureda – EPO-a)
  • Vaučer 4. – za troškove prijave zaštite biljnih sorti na nivou Europske unije – troškovi online prijave i ispitivanja

Dodatne informacije o uvjetima za podnošenje prijave dostupne su u Smjernicama za podnositelje prijave.

Prijave se podnose registracijom u Fond za MSP-ove na sljedećoj poveznici: Prijave i registracija

Državni zavod za intelektualno vlasništvo će 30. 1. 2024. u 10.00 h organizirati tematski webinar „Fond za mala i srednja poduzeća 2024 – Kako se prijaviti i ostvariti povrat sredstava“ za koji se možete prijaviti putem poveznice.

Foto: www.freepick.com

Podijeli

Druge novosti

pOŠALJI PORUKU

Kontakt
Scroll to Top
Malcare WordPress Security