GRAD SPLIT RASPISAO JE NATJEČAJ ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA POTICANJE STARTUP PODUZETNIŠTVA U 2019. GODINI

Grad Split u svrhu poticanja startup poduzetništva, stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, afirmacije novih poduzetničkih ideja, kao i poticanja startup-ova u daljnjem razvoju, dodjeljuje bespovratne potpore za poticanje startup poduzetništva u 2019. godini.

Ciljevi dodjele potpora su pokretanje rasta gospodarstva kroz inovativne razvojne ideje kojima se potiče i pomaže razvoj poduzetništva temeljenog na znanju i inovativnosti, stvaranje i razvoj novih proizvoda i usluga koje će startup poduzetnike bolje pozicionirati na tržištu, povećanje konkurentnosti kroz inovativne aktivnosti, te interakcija i mogućnost predstavljanja potencijalnim investitorima i  međunarodnim ulagačima.

Ukupan iznos sredstava predviđenih za realizaciju predloženih potpora iznosi 250.000,00 kuna, a dodijeliti će se 6 bespovratnih potpora i to:

  • Prva nagrada…….………………………………………………………….100.000,00 kuna
  • Druga nagrada………………………………………….……………..  70.000,00 kuna
  • Treća nagrada………………………………………………………….  50.000,00 kuna
  • Četvrta do šesta nagrada…………………………………………….   10.000,00 kuna

Zahvaljujući suradnji Ekonomskog fakulteta u Splitu i Grada Splita, prijavitelj koji osvoji prvu nagradu, ostvaruje pravo sudjelovanja na međunarodnom  natjecanju na globalnoj pozornici „Get in the Ring 2020“ gdje se okupljaju najbolji svjetski startup-ovi, kako bi se natjecali u finalu, te iskoristili prilike za poslovno umrežavanje s investitorima i partnerima tokom tri dana događanja.         

Natjecatelji će proći kroz proces priprema i provjera, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove s preko 100 milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startup-e. Osnivači startup-a će morati pokazati koliko njihov startup zaista potencijalno vrijedi. To uključuje ozbiljnost problema i inovativnost rješenja, kompetencije tima, veličinu tržišta, održivost poslovnog modela i niz drugih značajki.

Na natječaj se mogu prijaviti obrti i trgovačka društva koji su registrirani u Splitu ili su spremni prebaciti svoje sjedište u Split, a sudjelovanje se osigurava prijavom na web stranici Grada Splita ispunjavanjem online obrasca do 4. prosinca 2019.

Svi detalji o objavljenom Natječaju, kao i  korisnici sredstava potpore, uvjeti i kriteriji za dodjelu potpore, popis dokumentacije koja se podnosi, te rok za podnošenje prijave nalaze se na Internet stranicama Grada Splita  na slijećem linku http://www.split.hr/Natjecaji-i-oglasi/Detalj/natjecaj-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-za-poticanje-startup-poduzetnistva-u-2019-godini .

Kalendar