Naručite prijevoz putem aplikacije licenciranih autotaksi prijevoznika

S povjerenjem isprobajte neku od postojećih i novih mobilnih aplikacija licenciranih autotaksi prijevoznika. Brz i jednostavan pristup usluzi kombiniran sa zajamčenom sigurnošću omogućuje izbor u planiranju putovanja u svako doba te iz svakog dijela grada.

Ukoliko se na gradskim ulicama nađemo u potrebi za prijevozom, brzina i dostupnost usluge igraju veliku ulogu u odluci kojim prijevoznim sredstvom želimo doći na odredište. Upravo iz tog razloga građani biraju autotaksi prijevoz.

Udobnost razlikuje auto taksi prijevoz u odnosu na ostale oblike javnog prijevoza. Nadalje, sigurnost u automobilu licenciranog taksi prijevoznika veća je nego u ostalim prijevoznim sredstvima. Taksi prijevoznici obavezni su plaćati osiguranje koje pokriva i putnike, za razliku od vozača osobnih vozila.

Vozila kojima se obavlja taksi prijevoz podliježu preventivnim tehničkim pregledima, kao jače eksploatirane grupe vozila, ovisno o njihovoj starosti. Primjerice, taksi vozila od dvije do sedam godina starosti moraju dolaziti na preventivne preglede svakih šest mjeseci od dana obavljenog redovnog tehničkog pregleda i na pregled kočnica svakih 12 mjeseci. Ta je obaveza osobito važna ukoliko u obzir uzmemo da gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled u Republici Hrvatskoj. Potencijalni korisnici mogu u taksi vozilo imati više povjerenja nego u osobna vozila, kod kojih se rjeđe kontrolira ispravnost.

Pri odabiru prijevoza autotaksi vozilom, imajte na umu da je vozač položio ispit za vozača te da nije pravomoćno osuđen zbog činjenja kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja, okoliša, opće sigurnosti, sigurnosti prometa, imovine, gospodarstva, službene dužnosti ni zbog kaznenog djela krivotvorenja.

Kako se nadalje zaključuje u HOK-ovu članku, imajte povjerenja u vozačevo poznavanje grada. Ispit o poznavanju osnovnih podataka o kulturnim, gospodarskim, turističkim, prometnim i drugim značajnim objektima i znamenitostima, koji polažu taksisti garancija je da vas vozač neće ispitivati gdje se nalazi željeno odredište, već vam može i ukazati na navedene sadržaje.

Datum objave: 26.02.2018.

 Kalendar