Prijave za odlazak na Okrugli stol računovođa u Zagreb – 13.04.2018.

Poštovani obrtnici,

 

Što danas znači biti računovođa u praksi? S kakvim se sve izazovima računovođe susreću u svakodnevnom radu? 

Na ta i brojna druga pitanja odgovorit će sudionici  1. Okruglog stola računovođa, kojeg 13. travnja organizira Hrvatska obrtnička komora u svojoj Velikoj dvorani u Zagrebu.

Desetak tisuća računovodstvenih servisa svakodnevno se susreće s brojnim zakonodavnim promjenama i skraćenim rokovima u kojima ih moraju provesti. Samo tri propisa ključna za poslovanje poduzetnika unazad četiri godine izmijenjena su gotovo 50 puta, a s obzirom da njihov posao podrazumijeva i upoznavanje i upozoravanje poduzetnika na što sve trebaju paziti kako ne bi prekršili propise, a ujedno i redovno izvještavanje zakonodavca o prihodima, rashodima i obvezama poduzetnika, svaka nova izmjena podrazumijeva značajno povećanje i onako velikog obujma tekućih poslova.

Klijenti očekuju stalnu dostupnost, a  institucije zahtijevaju točnost i nepogrešivost, što na dnevnoj bazi računovođe dovodi u situacije u kojima se suočavaju s brojnim izazovima u svom ionako kompleksnom i zahtjevnom radu.

O svemu navedenom u okviru 1. Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Porezne uprave, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske revizorske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske te Visoke škole za financijski menadžment (RRIF).

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa pri HOK-u.

Cilj ovog Okruglog stola je donijeti Zaključke  koji će služiti kao smjernice nadležnim institucijama za rasterećenje poslovanja računovodstvenih servisa i u konačnici, pojednostavljenje poslovanja svakog obrta.

 

Postoji mogućnost da Udruženje obrtnika Split za svoje članove  – računovođe podmiri troškove prijevoza, u kojem slučaju bi se prijevoz podmirio do maksimalno 5 prijavljenih članova sekcije računovođa. U slučaju većeg broja prijava uvažit će se prijava po principu redoslijeda primitka. Prijave se zaprimaju do 10. travnja 2018. godine, zaključno do 12:00 sati isključivo putem službenog maila Udruženja: uo.split@hok.hr .

 Kalendar