Praznik cvijeća 2019- Cvitni trudi u Dioklecijanovim podrumima!

Dragi obrtnici i ljubitelji cvijeća!

Čast nam je informirati vas da smo i ove godine organizatori 44. tradicionalnog Praznika cvijeća koji će svoje mjesto pronaći na dobro prepoznatljivoj lokaciji-Dioklecijanovim podrumima.

Sajam će uz splitske domaćine ugostiti i mnoge floriste, cvjećare, aranžere i Udruženja iz naše županije i drugih djelova Hrvatske (Brač,Sinj,Kaštela, Sisak, Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Ploče), koji će svojom kreativnošću dočarati obrtništvo i rad naših ljudi , koji su svojim radom upravo zaslužni za začetak našeg grada. Naime, Udruženje obrtnika Split službeno slavi 50.godina svoga postojanja a samim time i 50 godina organiziranog obrtništva u gradu pod Marjanom, iako znamo da obrtništvo kao takvo datira i mnogo ranije.Upravo u palači, gdje je sve i započelo, danas u 21 stoljeću, vratit ćemo se u stari Split i prezentirati razne struke naših obrtnika:fotografa, urara, poljoprivrednika, bačvara i mnogih drugih.

Uz drage nam floriste, čast nam je ugostiti i prezentirati rad naših partnera i suorganizatora PARKOVA i NASADA d.o.o, koji će također sudjelovati na sajmu. Ne smijemo zaboraviti ni naše vrijedne OPG.ovce koji donacijom svoga cvijeća godinama podupiru sajam i uljepšavaju ga svojim cvijećem.

Svakako očekuje vas puno lipih stvari stoga vas pozivamo 3.svibnja 2019 (petak) u 12:00 sati da nam se pridružite na službenom otvaranju u podrumima nakon kojeg će uslijediti besplatno razgledavanje podruma za sve uzvanike!

Sajam će biti otvoren za posjetitelje sve od 3 svibnja do 7.svibnja-uključujući i 7. svibnja!

U sklopu sajma ugošćavamo i državno natjecanje florista koje će biti održano 2.svibnja.2019 u palači te čije ćete radove moći vidijeti izložene tijekom sajma.

Prije nego završimo, moramo se zahvaliti i našim sponzorima i donatorima pa krenimo redom:

GLAVNI POKROVITELJI SAJMA: Grad Split i Turistička zajednica Grada Splita

Sponzori:Muzej Grada Splita i i Raiffeisenbank Austria d.d.”

Donatori: Tec ar Flor, Smithers-Oasis Adriatica d.o.o., Udruga malih trgovaca , pekara Biškić, Tech Garden

Medijski pokrovitelj: Slobodna Dalmacija

Kalendar